<< Horecahelden

Hoe schrijf ik de beste motivatiebrief?

Naast een cv (waarvoor je hier (link) tips kan vinden) vragen werkgevers vaak ook een motivatiebrief. Maar wat schrijf je daar nu best in? En wat niet? In deze post zetten we alle tips & tricks eens op een rijtje...

Lees er alles over

Naast een cv (waarvoor je hier (link) tips kan vinden) vragen werkgevers vaak ook een motivatiebrief. Maar wat schrijf je daar nu best in? En wat niet? In deze post zetten we alle tips & tricks eens op een rijtje...

#1 Het is leuk om te beginnen met een openingszin die meteen de aandacht van de lezer grijpt. Een voorbeeldje: "Horeca was reeds mijn passie toen ik klein was: mijn ouders hadden namelijk een restaurant...". Vermijd saaie zinnen zoals: "Hierbij solliciteer ik voor de vacature als keukenmedewerker".

#2 Vertel waarom de vacature jou aansprak en waarom jij de perfecte kandidaat bent.

#3 Vertel waarom je geïnteresseerd bent in een bepaald bedrijf en wat je verwacht van de job.

#4 Na jouw antwoord mag de lezer niet in staat zijn om nog een waaromvraag te stellen. Antwoord dus niet 'Ik ben geïnteresseerd in deze vacature omdat deze aansluit bij mijn interesses', maar: "Ik ben geïnteresseerd in deze vacature omdat deze aansluit bij mijn interesse in wijnen. Deze kreeg ik door een bezoek aan een wijngaard waarna ik me meteen heb ingeschreven voor een opleiding sommelier".

#5 Maak je motivatiebrief kort en krachtig: werkgevers hebben geen zin om een autobiografie te lezen, maar wel een korte samenvatting van wie je bent en waarom je voor hen wilt werken.

#6 Herhaal niet gewoon wat je in je cv schreef, maar zet je kwalificaties om in concrete skills. Zeg bijvoorbeeld niet: "Ik heb hotelschool gevolgd", maar: "Door mijn studies hotelschool heb ik reeds ervaring in de keuken".  

Zo, nu kan je aan de slag! We kijken er alvast naar uit om jouw motivatiebrief te lezen!  

Zij vonden alvast een nieuwe job...

"Hard werken schrikt ons niet af want wij zijn een TOPTEAM!"

Tine, Pieter, Meryam en Jenny zorgen voor een perfecte service en zoeken nog een vijfde horecaheld om hun team te versterken!

Wil jij ook toffe weekendcollega's?

PLAATS JE CV

"Via DJOBZ vond ik een leuke bijverdienste in het weekend"

Nikki, 30j., aan de andere kant van de toog tijdens het weekend.

Wil jij ook iets bijverdienen?

PLAATS JE CV

"If you can't stand the heat, stay out of the kitchen"

Jeremy, 38j., hittebestendige sous-chef.

Voel jij je ook thuis in een warme keuken?

PLAATS JE CV

"Het klikt gewoon tussen mij en mijn koffiemachine!"

Annelies, 25j., barista.

Ook een bijzondere klik met je koffiemachine?

PLAATS JE CV

"Tijdens mijn reizen ontdek ik waanzinnig goede cocktails. Nu laat ik anderen genieten van mijn ontdekkingen."

Ruben, 32j., part-time coole barman / ontdekkinsreiziger.

Ben jij ook zo'n avonturier?

PLAATS JE CV